Douwe van der Baan

Eigenaar
1990-2000:
Eigenaar Bens Software voor computer ondersteund onderwijs
2000-2006
Sr. Project Manager ICT Wegener multimedia Amsterdam
2006-2009
Business unit manager bookedoo
2009-2020
Eigenaar Ceezoo Magento specialisten
Email:
douwe@douwevanderbaan.nl
Telefoon:
06-53905643

Professionele ervaring

Educatieve Software

In 1990 werd Douwe vennoot in Bens Educatieve Software. Wij ontwikkelen als pioniers software voor gebruik binnen het onderwijs. Gelukkig konden we dit doen met de toenmalige Postbank als sponsor. Voor hun educatieve bulletin board hebben we destijd meer dan tien computerondersteunde lespakketten ontwikkeld. Daarnaast deden we ook projecten voor onder meer uitgeverij Malmberg en PRINT (PRoject Invoering Nieuwe Technogie).

Belangrijke online applicaties

Sinds 1995  ontwikkelde Bens diverse online applicaties. Onder meer discussietools voor maatschappelijke vraagstukken in opdracht van de provincie Noord-Brabant, maar ook stond Douwe van der Baan aan de wieg van de inmiddels internationaal bekende applicatie Stemwijzer. Ook leuk was het om nauw betrokken zijn bij de eerste versie van online bankieren middels Girotel in opdracht van de Postbank/ING.

Project manager ICT bij grote webprojecten

In 2000 werd ik senior projectmanager ICT bij Wegener Multimedia, waar sites als MensenlinQ, Jobtrack en Autotrack werden ontwikkeld en natuurlijk de online versies van de dagbladen van het toenmalige Wegener, nu onderdeel van de Persgroep. Bij Wegener maakt ik kennis met complexe bedrijfsprocessen en grootschalige internetproducties.

E-commerce voor MKB

Na terugkeer in Friesland en 3 jaar werkzaam te zijn geweest als Business Unit Manager bij Bookedoo/Vinea Vakanties in Sneek, ben ik in 2009 begonnen met Ceezoo.nl

Ervaringsgbieden

E-commerce software voor MKB
25 jaar
Marketing en ICT
20 jaar
Coaching & advies
12 jaar

Al vroeg online

In 1993 maakt Douwe kennis met internet. Twee diskettes met daarop inbelsoftware en Netscape Navigator software brachten hem online. Een week later had hij zijn eerste e-mailadres bij De Digitale Stad.

In 1996 had Douwe een groeiende bedrijf dat interactieve webapplicaties ontwikkelde voor onder meer Postbank/ING, uitgeverijen en tal van internet pioniers.

Neem contact met me op

Je gegevens worden niet gepubliceerd. Naam en email velden zijn wel verplicht *